1. Home
  2. Pijltje rechts Lees dit ook even? Tips.

Lees dit ook even? Tips.

Laat de vakantiepret al even op voorhand beginnen: plan een beetje (niet teveel, je moet niks). Kijk al eens rond op het net, zoek de richting uit waar je naartoe wil gaan en kijk wat er onderweg allemaal te beleven valt. Verzamel al info over mogelijke overnachtingsplaatsen en alternatieven in de buurt voor als je eerste keuze tegenvalt.
 
Hou het volgende steeds in gedachten: een camper is geen caravan! Je bent dus niet verplicht om op campings te overnachten. Veel landen hebben speciale camperplaatsen. Hierop mag je (gratis) parkeren en overnachten en er is ook meestal service voorzien (vers water nemen, afvalwater lozen, toiletcassette legen).
 
Maak lijstjes van wat je zeker nodig zal hebben op vakantie en denk eraan: minder is meer!
 
Je moet niet teveel eten en drinken van thuis uit meenemen. Onderweg zijn er genoeg supermarkten, markten en winkeltjes om je van het nodige te voorzien. Zorg voor noodoplossingen als je niets vindt (blik, diepvries), dan ben je altijd gerust.
 
Blokkeer potten, pannen en andere voorwerpen in de kasten: zo vermijd je onaangenaam gerammel tijdens het rijden. Gebruik hiervoor bvb keukenhanddoeken, rollen keukenpapier, rollen wc-papier, ...
 
Laat je niet opjagen: van zodra je in een camper stapt ben je op vakantie... rijd rustig en neem je tijd. Kom je er vandaag niet, dan is er morgen nog een dag! Dat is het motto wanneer je met een mobilhome reist.
 
Probeer op grote parkings (als je er al langskomt) niet de eenzaamheid op te zoeken. Je staat veiliger in de nabijheid van anderen, campers of vrachtwagens.
 
Als je ergens water kan nemen, neem het dan en loos je afvalwater tegelijkertijd, zo ben je zeker dat je nooit zonder water komt te zitten!
 
Aan de meeste grote supermarkten en benzinestations in Frankrijk kan je vers water tanken en afvalwater lozen.
 
Sluit alles altijd volledig af! Zelfs voor enkele minuten. Overal zitten veiligheidssloten op en dat is enkel om mensen met slechte bedoelingen te ontmoedigen en jullie te beschermen. Laat geen dure voorwerpen (GSM, laptop, GPS,...) in het zicht liggen. Stop ze in de kastjes, uit het zicht. Leg zoveel mogelijk de thermische matten op de cabineramen, dit houdt niet alleen de zon of de koude buiten, maar ook de nieuwsgierige blikken. Wanneer je de camper verlaat, doe dan ook de verduisteringen (gedeeltelijk) omhoog, zo vermijd je opnieuw nieuwsgierige en ongewenste pottenkijkers.
 
Voel je je ergens niet gerust, rij dan weg, volg je gevoel.
 
Verspreid je cash geld, bankkaarten, en andere waardevolle dingen zoveel mogelijk. Stop niet alles in één zak of tas maar verdeel het over een aantal kleinere tasjes die je verspreidt in de camper (denk ook aan minder voor de hand liggende plaatsen).